Bugün ÇÜ'de Kan Vardı!

Fakültelere girildi güya tek tek terörist ayıklandı. Bugün Çü'de kan vardı.Önlerinde tuval ellerinde çizim kalemleriyle şu solmuş ülkeye biraz olsun renk katmaya çalışan güzel sanatlar fakültesi öğrencilerinin tuvallerine kan bulaştı! Sanatlarına siyaset bulaştı.

Sadece aynı düşünceye sahip olmadıkları için öğrenciler birbirini katletti bugün. Kim oldukları ne için savaştıkları umurumda değil. Çünkü savaşıyorlardı.. Ne sebeple olursa olsun kendinden bir farkı olmayan bir başka insanın kanını akıtıyordu yine ademoğlu bugün. Cinsiyet fark etmedi. Kapısında koruması bulunmayan fakültelere tek tek ellerde levyelerle girildi. Ortalık dağıtıldı kan gölü oldu yine her yer..

Girdikleri fakültenin biri de güzel sanatlar fakültesiydi. Evet İİBF değil hukuk fakültesi değil güzel sanatlar fakültesi. Siyasi bir takım düşüncelerden ziyade hayatlarını sanata adamaya karar vermiş bir grup sanatçı adayı. Ellerinde ne taş vardı ne sopa. Bazılarının ellerinde tuval vardı bazılarında kalem bazılarında fırça. Dünyanın rengarenk olması gerektiğini kimsenin yahut hiç bir şeyin tek renk olmadığını anlatıyordu belki birisi. Rengarenk boyamıştı tuvalini. Ne sadece beyaz ne sadece siyah. Maviler dokunmuştu kırmızılar yeşiller. Hah işte tam o sırada bir takım renksiz düşüncelere saplanıp kalmış gri adamlar girdi atölyelerine. Arkalarında ağır bir kırmızı kaldı. Renkleri silip attılar.


Yorumlar

  1. Hiç bitmeyecek bu fikir ayrılıkları için verilen büyüklü küçüklü savaşlar. :( En acısı da tuvalle boyanın değil kanın birleşmesi.

    YanıtlaSil
  2. Ne yazık ki öyle.Bizim gibi dusunen guzel kalpli insanların oldugunu gormek ne hos ...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kim Bu Kerem Yahu?

Savaş Satış

Kerem Özdoğan Konulu Teşekkür