Merhaba Yazısı

Evet ben geldim. Hayata dair bir şeyler çiziktirmeye ; kağıt israfına son verip yazdıklarımı birileri okur umuduyla bloğuma karalamaya karar verdim . Yani kısacası artık buralardayım kafam estiğinde dünyanın en tatlı insanı olup satırlar dolusu umut aşılayabilirim sizlere. Bu hep böyle gider sanmayın tabii dedim ya kafam estiğinde... Bloğumun şirin temasına da oluşturduğum cici kız imajına da hemen kanmayın bazen içimden çıkan Godzilla'ya siz bile şaşırabilirsiniz. Bir gün saf aşıkken diğer gün feminizimin ateşli savunucusu olup kendimi sizlere ilk kadın filozof İskenderiyeli Hypetia olarak tanıtırken bulabilirsiniz ben deniz naçizane Sabrina'yı.
Tek hayalim beyaz boyalı mavi kapılı şirin bağ evimde kurabiyeler pişirmek. Bahçemden topladığım domateslerimle taze fasulyeyi kıvamında tatlandırabilmek bazen de. Gece yarıları o bağ evimin bahçesindeki sedirde ud çalıp emek emek baktığım üzümlerimin mahsülü olan şarabımdan bir yudumla deliler gibi sarhoş olduğumu görür gibiyim misal. Sabah kot tulumumun üzerine pembe balıkçı botlarımı çekip çıkıyorum evimden. Ardından ütopyama geliyorum işte burası Antik Yunan kentlerinden biri . Doyasıya felsefe kokuyor. Fazlasıyla da tarih. İşte şurada bir yerlerde Helenizm'in ayak izleri. Buralardan Büyük İskender geçmiş ; bütün ihtişamıyla! Aristo yürümüş şuralardan sonsuz sorularıyla. İşte buralarda doğmuş bilim sorgulayarak. Biz buralarda doğmuşuz! Bak orada bir amfi tiyatro var üzerinden ne tiradlar geçmiş! Şuralarda birileri demokrasi fikrini atmış ortaya şuursuzca. Hepsine bayılıyorum işte hepsi biraz ben kokuyor biraz biz aslında!


Oynamayı seviyorum. Yazmayı , okumayı. Bilmeyi, bigiyi ve bilmediğimi öğrenmeyi seviyorum. Sanırım hayattaki tek hobisi tiyatro yapmak olan tarih öğretmeni bir anne ve yazma aşkıyla yanıp tutuşan matematik öğretmeni bir babanın kızı olmak da bunu gerektiriyor. Umarım keyifle okur yazdıklarımdan tat alırsınız daha okumadan lezzetli yazıların kokusu iştahınızı açar umarım ; şimdiden afiyet olsun .. :)

Sabrina

Yorumlar

  1. Vuhuu! Sabrina gelmiş, tabii ki hoş gelmiş hem de sefalar getirmiş!
    İnşallah o hayal ettiğin bağ evinin huzurunda rüya gibi bir ömrün olur :)
    Sen hep oku, yaşa ve yaz ki biz de seni olabildiğince hissedelim.

    Şimdiden yeni yazılarının buram buram kokusu gelmeye başladı bile.
    Bu blog bana kilo aldıracak! :)

    YanıtlaSil
  2. hey o fotoğraflardan tatlılığıyla taşan şapşik yanakların daha da sevilesi olacak desene yazılarııın gibi :)

    YanıtlaSil
  3. Hayallerinin peşinden koşmayı sakın bırakma Sabrina! Bol bol yazmayı da eksik etme sakın :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kim Bu Kerem Yahu?

Savaş Satış

Kerem Özdoğan Konulu Teşekkür